top of page

Content writing

schrijven, berichten, corresponderen, krabbelen, typen

Content writing of gewoon in het Nederlands, teksten schrijven vormt het belangrijkste onderdeel van de inhoud van je website en algehele marketing strategie. Hoewel de termen copywriting en content writing vaak door elkaar en in plaats van elkaar worden gebruikt, is er wel degelijk een verschil.

Waar het hier om gaat is content in het algemeen en teksten in het bijzonder. Een website zonder tekst is geen website. Bezoekers komen op je website voor een reden; voor informatie, entertainment aanschaf producten of diensten en wat niet. Een goede website voorziet je bezoekers van relevante informatie waar zijn naar op zoek zijn.

SEO writing

Dit zie je terug in je zoekresultaten. Zoals eerder al gezegd, content writing gaat hand in hand met SEO en wordt daarom ook weleens SEO writing genoemd. SEO writing is het integreren van specifieke en relevante zoekwoorden in de content van je website. Content schrijvers en marketeers gebruiken SEO om de vindbaarheid van websites te vergroten bij de resultaten van zoekmachines zoals Google. De beste manier om te schrijven dat ten goede komt voor je SEO is om sterke teksten te combineren met gerichte zoektermen.

Zoekmachines

Om te zorgen dat je website tot één van de beste van je sector behoort, moeten je teksten en pagina's goed en makkelijk leesbaar zijn. Zonder de kwaliteit van je teksten te niet te doen, zul je altijd je teksten moeten blijven afstemmen aan Google's algoritme. Zolang je in achterhoofd houdt, hoe zoekmachines je website 'lezen' en op basis daarvan je teksten schrijven, kom je al een heel eind. Ben je zover gekomen en lees je dit? Dan doen we gelukkig iets goed ;).

Nu is het jouw beurt!

Weet je niet wat je moet schrijven? Geen probleem. Wij zijn hier om je te helpen met het schrijven van overtuigende en aantrekkelijke teksten die past bij je strategie en missie. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan en ontdek wat wij voor je kunnen doen!

bottom of page